Aquest matí, l’alcalde de Cunit Jaume Casañas s’ha reunit amb Jordi Martí, Regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona i responsable del Pla Estratègic Metropolità per tal de tractar sobre la influència que té l’àrea metropolitana de Barcelona en el nostre municipi i com incideixen les decisions que es prenen més enllà de Cunit.

Casañas considera que “existeix, ara per ara, una llacuna de bilateralitat entre ciutats i territoris i és això el que he manfiestat, que es tingui en compte el territori on afecten les decisions que es prenen des de les grans ciutats com Barcelona”.

Un d’aquests reclams és la millora del transport públic cap a Barcelona abans de la posada en marxa del peatge per entrar a la capital catalana anunciat recentment.

L’alcalde de Cunit també ha manifestat que “no defalliem en seguir demanant a la resta d’administracions que tinguin en compte el nostre municipi i la resta de territori de la Vegueria del Penedès en assumptes que ens afecten directament, sobretot pel que fa a la mobilitat, a l’ocupació i a l’habitatge”. I clonclou que “és molt important que des de Cunit tinguem l’oportunitat de gestionar els reptes metropolitans”.

En aquest sentit, en la reunió d’avui s’ha acordat mantenir contacte directe i programar una nova trobada a finals d’any per tractar aquests assumptes.