Diumenge 24 de novembre, al matí de 10:00 h a 12:30 h, tindrà lloc una activitat de neteja i retirada de vegetació invasora a la zona dunar del tram comprès entre el carrer Francesc Macià i Carrerada de Santa Coloma. L’objectiu de la jornada és millorar l’entorn on viu l’espècie d’au corriol camanegre.

Es tracta d’una sessió participativa i voluntària, a càrrec del grup ecologista GEPEC (Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans), en què es retiraran els residus sòlids i vegetació invasora de la zona dunar de la platja de Cunit Llevant. També s’aprofitarà la jornada per fer una sessió formativa i pràctica per treure la vegetació invasora i la plantació d’espècies pròpies dels ambients dunars i salins.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient, Habitatge i Platges, incideix en que “A Cunit tenim la sort que una espècie d’ocell protegida triï les nostres dunes a la platja de llevant per a reproduir-se. Des de l’ajuntament mirarem de millorar el control dels nius, especialment durant l’època de cria (març-juliol), però és responsabilitat de tots protegir tot l’entorn, respectant les delimitacions i tenint especial cura en l’època de cria. Amb aquesta jornada de voluntariat volem fer més atractives aquestes dunes per aquest “turista” que enriqueix la biodiversitat del nostre litoral. Hem de trobar l’equilibri que ens permeti gaudir de la natura sense fer malbé els ecosistemes (ja prou malmesos)”.

Així es donarà a conèixer l’àmbit del corriol camanage (Charadrius alexandrinus), una espècie endèmica i protegida, que viu i nidifica a Cunit i que es reprodueix amb dificultat per la pressió de l’home i els animals domèstics a la platja.