El Parc Arqueològic de la Creueta, conegut com el Neoparc, és la recreació d’una sèrie d’elements del Neolític amb la finalitat de ser emprats com a eines d’aprenentatge.  S’hi poden trobar dos sepulcres de fossa amb les restes òssies,  estructures de combustió, menhirs i dos cercles de pedres on es pot muntar un tipus de vivenda de les que  es pensa feien servir al Neolític. La majoria dels elements són inspirats en descobriments que s’han fet en d’altres indrets.

L’objectiu del Neoparc és divulgar l’arqueologia de les cultures neolítiques i facilitar, de forma didàctica, la construcció d’hipòtesis sobre el passat.  Aquest projecte educatiu ha estat ideat pel Dr. Joan Santacana i el seu equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, i passarà a ser una de les propostes didàctiques que oferirà com a taller la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit a l’alumnat de primària i secundària, així com al públic en general. En aquest enllaç, el Dr. Santacana explica el projecte.

La visita guiada i comentada d’aquest dissabte 23 de març, a les 12 hores, està oberta a la ciutadania i anirà a càrrec del propi arqueòleg Joan Santacana. El Neoparc està situat darrere de la Biblioteca Municipal Marta Mata (c. de la Creueta, 17).

Per a més informació i futures reserves, podeu contactar amb la Biblioteca.

L’entrada La Biblioteca ofereix aquest dissabte una visita al Neoparc ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.