El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha començat obres de condicionament que inclouran un carril bici, la reordenació d’accessos, noves voreres i la millora dels passos de vianants. 

L’obra compta amb un pressupost d’1,7 MEUR i tindrà un termini d’execució de sis mesos.

 La mobilitat estarà assegurada en tot moment i les afectacions més significatives al trànsit s’han programat per després de la temporada estival.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha començat les obres de les obres per al condicionament de la C-31 al seu pas pel nucli urbà de Cunit. Els treballs permetran millorar la integració urbana de la carretera i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en aquest entorn, amb una especial atenció a vianants i ciclistes. Les obres, que suposaran una inversió d’1,7 MEUR, tindran un termini d’execució de sis mesos.

Al seu pas per Cunit, la C-31 registra una intensitat mitjana diària de prop de 20.200 vehicles. Els treballs abastaran un tram de prop de 3 quilòmetres de la carretera i inclouran tot un conjunt d’actuacions de millora de la mobilitat i la seguretat viària. Els objectius d’aquesta actuació són pacificar el trànsit, especialment en les proximitats dels passos de vianants, evitar el creuament de vianants fora dels passos habilitats i proporcionar a les persones usuàries espais adequats i més segurs.

Així, les principals millores que es duran a terme corresponen a:

 • Creació d’un carril bici d’1,7 quilòmetres, bidireccional, de 2 metres d’amplada.
 • Ampliació de voreres existents, i creació de nous trams de vorera en diversos punts de l’àmbit de les obres.
 • Millora dels passos de vianants existents i creació de nous.
 • Ampliació de la passarel·la de vianants i bicicletes en el límit entre el municipi de Cunit i Cubelles per al pas del torrent existent.
 • Construcció d’un separador de fluxos a la mitjana del tronc de la C-31, amb barreres de contenció de vehicles, en prop d’un quilòmetre.
 • Reducció de l’amplada dels carrils de la calçada central de la C-31, dels 3,5 metres actuals als 3,2 metres previstos, per a pacificar el trànsit.
 • Construcció d’una nova rotonda en substitució de l’actual intersecció en T de la C-31 amb el carrer de Montblanc.
 • Reordenació d’accessos als carrils laterals i carrers perpendiculars.
 • Adequació de la senyalització vertical de codi i d’orientació.
 • Instal·lació de enllumenat a la nova rotonda del carrer Montblanc i en els trams de carril bici i vorera on actualment no n’hi hagi.
 • Rehabilitació i millora del ferm de les calçades.

Afectacions al trànsit

La mobilitat estarà assegurada en tot moment i les possibles afectacions al trànsit que no es puguin evitar tindran en compte les hores punta i els moments d’alta intensitat com divendres o diumenges a la tarda i es coordinaran amb l’Ajuntament de Cunit. També cal indicar que les principals afectacions es preveuen passada la temporada estival.