El passat divendres 8 de novembre va finalitzar una de les etapes de la III Volta solidària per les malalties rares a Cunit, de la mà de l’associació ‘Muévete por los que no pueden’. Aquest tram de la cursa va finalitzar a l’escola Sòlcunit, on els alumnes i equip docent del centre va rebre als corredors i corredores, acompanyats per la regidora d’Esports Yolanda Sánchez, la regidora de Serveis Socials Montse Cámara i Beatriz Luque, regidora de Comerç.

El protagonista de la cursa és l’esportista Marcos Bajo. L’atleta té una baixa visió i està afectat per una patologia considerada ‘minoritària’ que viatja acompanyat d’un equip de suport, entre els quals es troba l’esportista Minerva González, amb ceguesa total. El repta de Marcos Bajo és fer en cada etapa diària 42km corrent i 21 km en bicicleta durant 35 dies.

La III Volta ha visitat unes 300 poblacions amb l’objectiu de fer divulgació per a la investigació de la possible cura d’aquestes patologies i també per a trencar barreres socials vers les persones que pateixen aquestes problemàtiques.

La iniciativa que anima a persones amb malalties minoritàries a enfortir la seva capacitat per a superar obstacles i a practicar esport.

L’Ajuntament de Cunit ha col·laborat per primera vegada en aquesta iniciativa i ha estat gràcies a una proposta ciutadana, la de Veronica Rodera, qui va posar en coneixement del Consistori aquest esdeveniment. Tanmateix, des de la regidoria d’Esports es vol agrair als alumnes, a l’equip directiu i a l’equip docent de l’escola Sòlcunit la seva implicació i la seva col·laboració per tal que la cursa passés pel nostre municipi.