Com en anys anteriors, Cunit es suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb diversos actes que tenen lloc al municipi.

L’acte central és la tradicional Pedalada Popular del proper diumenge 29 de setembre, però no serà l’única activitat.

Cunit participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura des de la seva adhesió l’any 2006, any en què es va celebrar la primera edició de la Pedalada. Va ser l’any 2013 quan s’hi van afegir les caminades populars, que enguany ens portaran a

Enguany, s’han programat tres caminades, dues d’elles que corresponen al programa del Tot Natura de Cunit, una activitat iniciada l’any 2000 i que fomenta i divulga les caminades a peu arreu del país.

Les dues caminades incloses en la Setmana recorren senders de gran recorregut per tal de divulgar-los com un mitjà de comunicació entre poblacions properes i  per un entorn natural de muntanya, promovent l’exercici físic i la cultura de la conservació de l’entorn. Aquestes caminades tindran lloc el dia 21 de  setembre amb sortida de la parada de bus de davant de l’Ajuntament amb un recorregut entre Les Lloses i Alpens pel GR-1. La segona ruya serà dissabte dia 28 amb sortida del mateix lloc amb una travessa matinal resseguint el GR-5 entre Centelles  i Tagamanent. En tots dos casos cal reservar la plaça  i només cal costejar l’import del transport en autocar.

Així mateix,  per impulsar les caminades al nostre municipi el diumenge dia 22 de setembre tindrà lloc una atractiva caminada popular principalment pel terme de Cunit, però també amb un tram pel de Cubelles, amb un recorregut d’11 Km. i un desnivell de 220 metres, de dificultat baixa i apta a nens majors de 7 anys.

Al finalitzar l’activitat s’obsequiarà als participants amb un tall de coca.  La sortida de la caminada tindrà lloc a l’exterior del Complex Esportiu Municipal dels Joncs a les 9 h.

El regidor de Medi ambient, Habitatge i Platges, José Manuel Cabada,  considera que “la divulgació i conscienciació en utilitzar mitjans de transports més sostenibles i menys contaminants ha de ser l’aposta  per la mobilitat del futur, per contribuir en gran mesura a la reducció del gasos d’efecte hivernacle, dels quals la major part provenen de l’ús dels vehicles a motor, causa principal de l’increment global de temperatura que pateix el Planeta de manera exponencial en els darrers 30 anys“.

 

L’entrada La Pedalada Popular, l’acte central de la Setmana de la Mobilitat a Cunit ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.