Aquest mes d’agost, la Policia Local de Cunit ha incorporat als dispositius habituals de Seguretat Ciutadana, una unitat canina externa amb l’objectiu de detectar la tinença de drogues. Els controls policials es realitzen ja de forma regular i compten amb la col·laboració de l’empresa BarnaDog unitat k9.

Segons Sergi Esteban, sergent cap operatiu de la Policia Local de Cunit: “Aquest ha estat el primer gran dispositiu de seguretat ciutadana que hem realitzat amb la col·laboració d’una unitat canina externa al cos policial amb l’objectiu de detectar la tinença de substàncies estupefaents per usuaris de les vies públiques de la nostra població. La experiència ha estat molt positiva, estem treballant en el disseny de nous dispositius per portar-los a terme abans de la finalització de l’època estiuenca”.

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, va estar present en aquest primer dispositiu i destaca que “sense dubte, incorporar nous mètodes aporta un valor afegit que fins ara no teníem. Gràcies al bon resultat, apostem per continuar comptant amb la col·laboració d’aquesta empresa especialitzada de forma regular”.

El primer dispositiu d’aquestes característiques, realitzat en diferents punts del municipi, va tenir com a resultat 10 denúncies per substàncies estupefaents, 3 denúncies per alcoholemia, 1 denúncia per pèrdua carnet conduïr, 1 denúncia per falta respecte als agents de l’autoritat, 1 denúncia per assegurança vehicle caducada i 1 denúncia per tinença d’arma prohibida.