Aquest cap de setmana ha tingut lloc el primer dels operatius que ha realitzat de forma conjunta la Policia Local de Cunit i la Guàrdia Civil-Seprona al nostre municipi amb l’objectiu de vetllar per l’entorn natural. I ho ha fet amb la col·laboració de l’empresa BPS Sistemes de Seguretat, concretament amb la Divisió Dron pionera en el desplegament dels últims models de Dron.

La Policia Local de Cunit va establir com a finalitat de l’operatiu: el compliment de les restriccions arran de la vigència del Pla Alfa en el qual Cunit és municipi afectat; també el compliment de la prohibició d’accés a les zones de muntanya per part de vehicles motoritzats i també per controlar els abocaments il·legals de residus.

El control es va situar a l’interior de les zones boscoses, on darrerament s’havia alertat de la presència de motoristes en els camins sota les línies d’alta tensió. A banda de controlar els accessos, amb els dispositius dron, des de l’aire, també es van poder detectar amb precisió els punts on hi havia abocaments incontrolats de residus. De forma coordinada amb les unitats de Policia Verda i de Dron de la Policia Local de Cunit, amb vehicles i d’altres efectius de Seprona com motocicletes, es va recórrer tota la zona fent especial incidència en els punts detectats pel dron.

Aquest operatiu conjunt entre la Policia Local de Cunit i el Seprona de la Guàrdia Civil tindrà continuïtat, així ho ha explicat Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil: “En aquesta operació hem aconseguit coordinar tecnologia pionera pel que fa als dispositius aeris drons, els agents de la nostra  Policia Verda coneixedors del nostre municipi i de l’entorn natural, i l’experiència del Seprona i els seus efectius. D’aquesta manera, vetllem per la seguretat i pel manteniment del nostre entorn, a través dels ulls d’aquests sofisticats drons hem pogut actuar en qüestió de minuts”.