La Unitat de Policia Verda de Cunit continua vetllant per l’Ordenança de Civisme i Convivència de recent creació. Per a portar a terme amb èxit les seves funcions és molt necessària la col·laboració ciutadana, sempre des de l’anonimat, que permet detectar accions que van en contra de la convivència i que suposen alteracions en l’entorn urbà i natural del municipi.

Accions com aquesta tenen com a conseqüència una sanció d’entre els 901 i els 3.000 euros per la persona autora dels fets. Actualment, estan en notificació una quinzena de sancions, tenint en compte que la gran majoria són en l’àmbit dels abocaments il·legals fora dels contenidors i també en zones naturals i per no reciclar degudament.

La Policia Verda ha actuat en més de 135 ocasions, informant i apropant-se de paisà, i també obrint investigacions en casos de no trobar físicament a l’autor dels fets. Les sancions que actualment s’estan tramitant van des del 60 euros fins al 2.500 euros, en un cas reincident.

Amb casos com el de la imatge, a més, s’evita que els camions de recollida de la brossa pateixin incidències ja que la runa que s’aboca dins dels contenidors grisos provoca greus avaries.