S’ha celebrat una nova sessió de la Taula de Mobilitat del Penedès amb representació de les entitats públiques del territori, en la qual hi ha participat l’ajuntament de Cunit.

La Taula de Mobilitat del Penedès és un espai de trobada del territori amb la delegació del Govern al Penedèsc i de la qual hi formen part el Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, i les Autoritats del Transport Metropolità de Barcelona i Tarragona.

La primera edició celebrada al mes de febrer d’enguany va plantejar els dos grans temes a tractar: d’una banda, el transport públic de viatgers pel que fa referència a la oferta ferroviària, de bus i de bus exprés; i d’altra banda, la situació de les autopistes que creuen el Penedès, és a dir l’AP7 i ls C32.

I en la mateixa clau, es va tractar la necessitat de comptar amb un servei de bus express, segons el primer tinent d’alcalde cunitenc Jaume Casañas i membre de la Taula “des de Cunit creiem que un Bus Express que uneixi Calafell/Cunit directament amb Barcelona és totalment necessari així com la recuperació del Bus nocturn entre Vilanova i la Geltrú i El Vendrell sobretot als mesos d’estiu”.

Des de Cunit també es va proposar sol·licitar ampliar l’horari dels trens que van direcció Barcelona, ja que l’últim del dia passa per Cunit a les 22h. Des del grup de treball de la Taula de Mobilitat es va tractar demanar un tren a les 23h i un altre a mitjanit, igual que hi ha de sortida de Barcelona cap als municipis de rodalies sud.

Pel que fa als serveis ferroviaris, també es va plantejar demanar que s’acabi amb la discriminació que suposa la diferència tarifària per totes les persones usuàries de l’ATM de Barcelona i que pertanyen a municipis del Baix Penedès i del Garraf.

Jaume Casañas, incideix en que “continuarem treballant per a millorar el trasnpot public i incremenar les opcions en igualtat de condicions per a tota la ciutadania dels nostres municipis”.