La Unitat de Policia Verda de Cunit continua treballant per tal d’identificar els autors d’actes incívics a través de la patrulla de paisà i també gràcies a la col·laboració ciutadana.

Només en el matí de diumenge s’han sorprès tres ciutadans abocant voluminosos o poda al costat dels contenidors, i també s’han aixecat set actes més pel mateix motiu en altres punts.

El Sergent de la Policia Local, Sergi Esteban, ha valorat molt positivament els primers resultats ” Com ja vàrem explicar, l’objectiu principal de la Unitat de Policia Verda és conscienciar aquelles persones que no realitzen una correcta gestió dels residus urbans, per tal fer del nostre municipi un entorn net i sostenible. Per això, més enllà de la recaptació econòmica, es proposa a les persones denunciades amb infraccions lleus, la possibilitat d’ acollir-se a les mesures alternatives”.

Des de la seva creació ja s’han sancionat a més d’una trentena de persones per l’incompliment de l’ordenança de civisme i convivència. La majoria d’aquestes sancions són per l’abocament de poda, excrements de gossos no recollits, cartons i voluminosos fora dels contenidors.

Des de l’inici de la posada en marxa de la Unitat de Policia Verda al mes de febrer ja s’ha observat una reducció de les quantitats de residus recollides fora de les illes soterrades i també en superfície. Comparant el mes de febrer de 2021 i aquest passat mes, segons dades facilitades per l’empresa concessionària de residus Prezero, s’ha constatat una reducció de 9.200 kilos de residus recollits.

Es recorda a la ciutadania que existeix un servei gratuït de recollida de voluminosos només trucant al 977674979 (dilluns a divendres de 10 a 13h) i el 636665110 (dissabtes de 9 a 12 hores).

També existeix la possibilitat d’informar de qualsevol incompliment de l’ordenaça de civisme a través del correu electrònic policiaverda@cunit.cat 

L’ajuntament de Cunit recorda que tota la població es pot beneficiar de la subvenció del 50% en el rebut de la brossa reciclant i justificant 12 viatges a la Deixalleria aportant residus degudament separats.