14 persones del Baix Penedès van començar el passat dilluns 6 de juliol el curs de capacitació de Manteniment bàsic Nivell I. Aquesta formació forma part de la segona edició del Programa de la “Xarxa d’ocupació del Baix Penedès”, emmarcat en el Programa de projectes innovadors i experimentals subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Aquest curs es duu a terme de forma presencial – i amb totes les mesures de prevenció i distàncies per la Covid-19 – a la sala polivalent del CMC de la Bisbal del Penedès. Es tracta d’una acció de capacitació laboral que tindrà una durada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades de caràcter pràctic i d’altres de transversals com són: la recerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. El curs contempla també 40h de pràctiques no laborals en empresa. El caràcter eminentment pràctic del curs proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball.

Orientació laboral personalitzada i capacitació, les claus per a la inserció laboral

El Penedès és una de les comarques de Catalunya més afectades per l’atur, concretament té una taxa d’atur registral del 18,61% segons les dades del darrer trimestre del 2020 recollides a l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

El Programa “Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès”, promogut per L’Arboç, La Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, El Vendrell i El Consell Comarcal del Baix Penedès, està adreçat a persones empadronades a la comarca del Baix Penedès, en situació d’atur, entre 6 i 12 mesos i amb més de 30 anys.

Té com a principal objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones que viuen a la comarca i, per a això, contempla diferents actuacions que es centren principalment en l’orientació laboral personalitzada, la intermediació laboral, la capacitació dels usuaris/àries en àmbits amb potencial d’ocupació al territori i la formació en competències professionals.

L’objectiu del servei d’orientació laboral és orientar a persones en situació d’atur per tal que adquireixin les habilitats i competències requerides per als llocs de treball que ofereixen les empreses de la comarca, de manera que augmentin les seves possibilitats d’ocupació. Per tal de facilitar l’accés d’aquest servei a la població aturada de tots els municipis de la comarca, les dues orientadores es desplacen arreu del territori, atenent de forma personalitzada a cadascun dels usuaris de la Xarxa. Actualment, 75 participants reben servei d’orientació i acompanyament en la cerca d’ocupació. Gràcies a aquest servei, en aquesta segona edició, 72 persones usuàries han pogut ser incorporats al mercat laboral.

Durant l’estada d’alarma va finalitzar la part teòrica del curs de Carnisseria-Xarcuteria i preparats carnis amb èxit, 12 alumnes van passar a la fase de pràctiques en empreses.

Per altra banda, la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès ofereix accions de capacitació centrades en la millora de les competències transversals. En aquesta edició s’han realitzat dotze sessions focalitzades en: la utilització dels Smartphones com a eina de cerca de feina, la importància de l’entrevista de feina, el currículum vitae i la carta de presentació, com gestionar les emocions durant la cerca de feina, i per últim, com emprar aplicacions i portals de feina.

La 1ª Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès

Com a novetat en aquesta edició, destacar que el passat mes de febrer, la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tarragona, van organitzat la primera Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès, amb una assistència de més de 1.500 persones, oferint a prop de 400 ofertes de feina de diferents empreses de la província de Tarragona i donant visibilitat al col·lectiu emprenedor amb un assessorament personalitzat i orientació sobre la creació d’empreses.

Per a més informació i inscripcions a la XOBP visita la pàgina web:  www.xarxaocupaciobp.cat

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya
en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals

L’entrada La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès t’ajuda a trobar feina ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.