El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha comunicat als centres educatius que, amb tota probabilitat, el curs es reprendrà el pròxim 14 d’abril de manera virtual, davant la prolongació del període de confinament pel Covid19. D’acord amb la instrucció del Departament d’Educació, l’alumnat de segon cicle d’educació infantil, primària, ESO, Batxillerat i formació professional reiniciaran les classes via telemàtica a partir del dimarts 14 d’abril, després de Setmana Santa. El Departament assenyala que la docència s’haurà de fer de forma virtual i l’avaluació també serà qualificadora, si bé es demana que es revisin els criteris d’avaluació per adaptar-los a les limitacions formatives i personals amb què s’hagi trobat cada alumne/a.

Aquesta mesura implica que la interacció entre el professorat i l’alumnat es realitzarà a través de diversos mitjans, ja sigui el correu electrònic o altres entorns virtuals, que permetin enviar documents digitals o fotografies de les activitats realitzades per l’alumnat.

L’ajuntament de Cunit vol garantir la igualtat entre els infants i joves del municipi, evitant que es produeixi una escletxa que faci que els col·lectius més vulnerables quedin enrere aquests propers mesos del curs escolar.

I amb l’afany de garantir i facilitar l’accés als recursos d’aquest infants i joves de les escoles i l’institut del municipi, la regidora d’Educació, Yolanda Sánchez, s’ha posat en contacte amb els Serveis Territorials d’Educació de Tarragona, manifestant la seva preocupació pel fet que molt alumnat de Cunit no disposa d’ordinador ni de connexió a Internet i que en molts llocs del municipi ni tan sols s’ha desplegat la fibra òptica.

La regidora d’Educació s’ha posat a disposició del Departament d’Educació per treballar conjuntament i fer un front comú davant d’aquesta situació tan complicada, amb l’objectiu de garantir que tot l’alumnat disposi dels mateixos recursos i oportunitats.

L’entrada L’Ajuntament de Cunit demana al Departament d’Educació recursos per garantir la igualtat de l’alumnat ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.