L’ajuntament de Cunit obrirà les seves platges el proper dilluns 15 de juny, un cop han finalitzat les tasques per posar-les a punt, tant per part de l’Ajuntament pel que fa als serveis i a la redistribució de la sorra, com per part del Ministeri de Medi Ambient amb l’aportació de sorra nova.

Començarà, per tant, la temporada en un estiu marcat per les circumstàncies especials arran de la pandèmia de la Covid19. L’ajuntament de Cunit ha estat treballant fins al moment i ho continuarà fent amb l’objectiu clar que remarca també el responsable de platges del govern cunitenc, José Manuel Cabada “Volem que es gaudeixi de la platja, però amb seguretat. Tenim per endavant un estiu molt diferent, en el qual les platges seran el centre de la gran part d’esbarjo de tothom. Per això, des de l’Ajuntament posem a l’abast de tothom les condicions per a gaudir-les, però recordem també que la responsabilitat per a evitar contagis ha de sortir de cadascun de nosaltres“.

L’ajuntament ha instal·lat plafons informatius amb les mesures que cal seguir per a la contenció del virus, que es troben a tots els accessos de les platges.

El proper dilluns la bandera vermella donarà pas a la bandera groga, que indicarà precaució. El servei de salvament i socorrisme s’incorporarà quan finalitzi la tramitació administrativa aturada per la pandèmia, per això, cal extremar les precaucions.

Les normes són les següents:

Està permès prendre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics a la platja (individualment). Es recomana no romandre-hi més de 3h.

Cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2m entre persones i grups de persones que no convisquin.
S’ha de respectar la distància social a l’hora de passejar per la vora del mar.

És obligatori complir amb TOTES les mesures generals d’higiene i seguir les normes dels socorristes.
Si es presenten símptomes de patir la COVID-19, cal abandonar immediatament la platja.

S’ha de fer un ús racional i responsable de les dutxes i rentapeus.

Serveis

Aquests elements, es desinfectaran diàriament i estaran operatius quan finalitzin les tasques de reparació dels danys soferts pel tempora Glòria. També s’acabaran de posar unes bases drenants en algunes dutxes i s’acabarà d’arreglar una de les entrades a la platja de Llevant.

Els sis lavabos que s’instal·len al llarg de tota la paltja es desinfectaran quatre vegades al dia. I el Passeig Marítim també es desinfectarà íntegrament un cop al dia.

Les guinguetes comencen també la seva temporada i obriran dilluns 15 de juny.

Una de les novetats d’enguany, és la instal·lació d’una zona d’ombra a la sorra de la platja davant de l’Av de la Font. L’ajuntament ha canviat les pasarel·les que hi ha entre les dunes  de la zona del corriol camanegre, per unes de més estables.

Amb tot, l’Ajuntament torna a fer una crida a la responsabilitat.

Les platges de Cunit, tant la de llevant com a la de ponent, han obtingut un any més la distinció de la Bandera Blava, enguany amb criteris especials per la Covid19.

L’entrada L’ajuntament de Cunit obrirà les platges el 15 de juny amb condicions especials ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.