Un any més en aquestes dates l’ajuntament fa públic el Ban que regula les fogueres de Sant Joan i el llançament de material pirotècnic, d’acord amb el Decret 64/1995 de protecció d’incendis forestals, pel qual es prohibeix la celebració de fogueres a les revetlles i el llançament de petards i coets a les zones urbanes que se situen a menys de 500 m. de terrenys forestals.

Enguany, cal prestar  especial atenció a al celebració de les revetlles tant per les fogueres i el material pirotècnic al donar-se unes condicions atmosfèriques adverses i especials, amb una primera meitat d’any molt seca, una forta pujada de temperatures en els darrers dies que fan que el risc d’incendi sigui més elevat que en revetlles anteriors.

En el Ban es relacionen les zones del municipi que es troben afectades per aquesta prohibició: Els Rosers, Els Jardins, Costa Cunit, La Baronia, Valparaiso Muntanya, Ampliació de Puig Pelós, Rectoret, Can Moles 2, Can Moles 3, Parc Central i Sòlcunit.

Així mateix s’informa que la prohibició de fer foc i llançament de material pirotècnic a menys de 500 m. del bosc, no només durant la revetlla sinó durant tot el període estiuenc comprés entre el 15 de juny i 15 de setembre.

Consultar el Ban de la revetlla de Sant Joan 2020

L’entrada L’ajuntament de Cunit prohibeix les fogueres i la pirotècnia en zones urbanes a menys de 500m del bosc ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.