L’Ajuntament de Cunit demana a tota la ciutadania que utilitzi de forma racional els contenidors.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient, explica la crida “En els darrers dies i a causa del confinament domiciliari, molts veïns i veïnes aprofiten per a fer neteja d’armaris i demés voluminosos. Això ha provocat un increment notable de deixalles al carrer. Demanem a tothom responsabilitat mediambiental també, fer un ús del servei de recollida de mobles i poda que sigui real a les necessitats, tot plegat per a evitar que els nostres carrers es converteixin en abocadors incontrolats”.

Des de la Regidoria s’explica que s’ha pres la mesura de deixar les tapes dels contenidors grisos obertes per a evitar que la ciutadania els hagi d’obrir per llençar les bosses amb el rebuig.

L’Ajuntament ha decidit mantenir el servei de recollida domiciliària dels dilluns, però des de fa unes setmanes està saturat i la cita és dona a dues setmanes vista. Per això, es demana racionalitat alhora de sol·licitar-lo via telèfon al 977 67 49 79, a través de la APP Línia Verde o de la web liniaverda.cat

José Manuel Cabada insisteix en demanar “paciència a tots els veïns i veïnes. El servei de recollida s’ha restructurat a nivell intern per tal de portar a terme les mesures de prevenció exigides. Cada dia avaluem com es desenvolupen els serveis per garantir la salubritat pública als carrers. Si posem cadascú de la nostra part, serà molt més fàcil”.

Seguint les instruccions de l’Agència de Residus de Catalunya, els punts de Deixalleria estan tancats al públic des d’aquesta mateixa setmana. Per la qual cosa, s’incideix en l’ús racional dels serveis essencials de la recollida de brossa i de la recollida domiciliària.

L’entrada L’Ajuntament demana cooperació a la ciutadania en l’àmbit dels residus domèstics ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.