L’Ajuntament de Cunit ha posat en marxa a l’Escola Pompeu Fabra una activitat musical, basada en la musicoteràpia, adreçada a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i amb l’objectiu de dotar aquest alumnat d’un espai on poder relacionar-se i aprendre a través de la música.

La musicoteràpia és una disciplina que treballa amb la música i els seus components i que empra sons i estructures rítmiques que afavoreixen la psicomotricitat, el desenvolupament i la coordinació, entre d’altres.

Aquesta activitat va a càrrec d’una professional de l’Escola de Música Contrapunt i consisteix en una sessió setmanal d’una hora de duració, fins a la finalització del curs escolar.

Les sessions es plantegen com una trobada amb la música i les arts escèniques per al desenvolupament musical a través de la veu, el joc, l’expressió, la tècnica vocal, l’afinació, el so, el ritme i la creativitat.

També aquest any s’ha incorporat la música al projecte educatiu de la Llar d’Infants Municipal El Trenet. Aquest projecte d’implementació de la formació musical a la llar va adreçat a tots els infants del centre i té com a objectiu estimular les zones del cervell vinculades al procés de cerca de solucions i a la creativitat.

Una professional de l’Escola de Música Contrapunt és també l’encarregada de dur a terme aquesta activitat, que es realitza tots els dimarts, de 9’00 h a 12’00 h, fins a la finalització del curs escolar, el mes de juny. No es tracta, no obstant, d’una activitat obligatòria sinó totalment lliure, on es respecta en tot moment la voluntat de l’infant a participar-hi.

L’equip educatiu de la Llar d’Infants El Trenet ha rebut una formació prèvia en aquesta matèria que ha servit per posar a la seva disposició nous recursos i eines per a l’educació musical.

En tots dos casos, i com activitat complementària, es comptarà amb la participació activa dels alumnes a les actuacions de l’Escola Municipal de Música.

Yolanda Sánchez, regidora d’Educació, explica que “aquests projectes tenen a veure amb la voluntat de l’Ajuntament de fomentar la música a nivell municipal i de difondre i impulsar l’educació musical, aprofitant el gran valor terapèutic que té la música”.

 

 

L’entrada L’Ajuntament impulsa la formació musical a l’Escola Pompeu Fabra i a la Llar d’Infants El Trenet ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.