L’ajuntament de Cunit ha iniciat el procés per a comptar amb un Protocol d’actuació davant situacions de violències sexuals a espais festius del municipi de Cunit.

Conjuntament amb l’Observatori Noctàmbul@s, s’ha iniciat partint de la regidoria d’Igualtat, un procés que finalitzi amb  l’obtenció d’un document que compti amb la participació de totes les entitats, col·lectius i institucions de referència del municipi.

El procés d’elaboració d’aquest Protocol vol comptar amb la máxima participació possible de persones de Cunit: des de representants polítiques i tècniques, com de l’àmbit comunitari (persones de Cunit a títol individual, membres d’entitats, grups i associacions,  vinculades a l’organització de festes populars, juvenils, de dones…), així com col.lectius feministes, LGTBI o de carácter multicultural.

Per això hi ha prevista la constitució de tres grups de treball (Comissió Política, Grup motor i Comissió participativa) i un qüestionari que podrá omplir tota la població a partir de 14 anys i que es difondrà pels centres educatius, entitats, etc.

Inés García, regidpra d’Igualtat, explica que “el procés s’engega des de l’Ajuntament, però cal que reuneixi tota l’experiència i tots els coneixements i propostes de diferents col·lectius referents. És molt important la prevenció, la informació, però també tenir clara la manera d’actuar davant de situacions de violències sexuals en moments d’oci o festius”.