La matinada de diumenge a dilluns ens va afectar una violenta tempesta, en principi associada a un sistema frontal moderadament actiu que va creuar Catalunya de sud-oest a nord-est. El contacte amb el mar calent i l’aire fred associat en altura juntament amb l’alta humitat ambiental, previ al front, va fer que a l’arribar a la costa central es formés una línia de torbonada que va escombrar Catalunya amb una major activitat entre les comarques del Baix Penedès i el Garraf.

La precipitació va anar acompanyada de molt aparell elèctric, de calamarsa i pedra i de ventades fortes.

La tempesta, va provocar nombrosos danys al municipi, amb inundacions de baixos i soterranis, talls viaris, cotxes afectats, arbres trencats i caiguts i deixant un cotxe a la platja a la llera del Torrent de’n Pedro, així com una important i extensa afectació de les platges, sobretot la de Cunit – ponent, i havent de tancar el bany a les platges per la deficient qualitat sanitària de l’aigua de bany.

La majoria d’aquestes afectacions van quedar solucionades el mateix dia d’ahir com la recol·locació de diversos contenidors desplaçats per l’aigua en diferents vies del municipi, la neteja del pas subterrani de carrer de les sorres, retirada de terra, pedres i materials granulats arrossegats per la pluja i la neteja del passeig marítim així com la retirada d’arbres i restes vegetals que van ser arrancats per la pluja.

Durant el dia d’avui es continuaran duent a terme intervencions com la neteja de la rotonda plaça Jaume I, el pas subterrani del carrer Tarragonès i l’accés a les platges, entre d’altres.

Cal destacar la intervenció de la policia local de Cunit, que durant aquesta nit va rebre i gestionar més d’una vintena de trucades de veïns i va realitzar gairebé 40 intervencions.

També, ahir al matí, la policia local va localitzar un home de 69 anys que havia desaparegut la tarda de diumenge, caient al Torrent de Sant Antoni. Afortunadament l’home va quedar retingut per la abundant vegetació i no va arribar a tocar la riera i no va ser arrossegat per la riuada causada per la tempesta.

D’altra banda, des de protecció civil es va sobrevolar les zones més afectades pel temporal amb el drone de salvament, per tal de fer una millor valoració dels danys i afectacions causades per la tempesta.

En total els diferents departaments municipals han dut a terme una seixantena d’actuacions a tot el municipi.

Afortunadament la durada de la tempesta va ser curta, la part més activa entre les 3:45 i les 4:00 va deixar a Cunit 56,5 mm a l’estació meteorològica situada al camp de futbol i 50,9 mm a l’estació meteorològica situada a la Policia Local. La major part dels quals van caure en tan sols 15 minuts amb 52,6 i 45,4 litres respectivament. Es dona la circumstància que en tot el 2019 portàvem recollits 130 litres a Cunit en només 15 minuts es va recollir gairebé una tercera part del que havia plogut en 7 mesos i 10 dies.

L’entrada L’ajuntament intervé ràpidament les afectacions de la tempesta ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.