L’ajuntament de Cunit obtindrà un total de 250.000€ del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per les anualitats de 2020 a 2024. L’objectiu del Pla és impulsar accions per tal de fer possible implementar les estratègies territorials que han de permetre als ens locals consolidar els criteris de desenvolupament que afavoreixin la generació d’oportunitats i la creació de sinèrgies amb els valors i els agents de cada indret. En aquesta línia, l’ajuntament va presentar dos projectes, adreçats a la dinamització i desenvolupament econòmic del municipi.

D’una banda, la creació d’un espai de coworking i instal·lacions per a professionals, Aquest projecte, sota el nom de Cunit Centre de Negocis, vol fer possible un equipament on les persones que tinguin la voluntat i capacitat d’impulsar una empresa puguin comptar amb assessorament i amb les infraestructures adequades, com fibra òptica, per tirar-la endavant. La previsió és que l’espai s’ubiqui a la zona de l’antic EMAP (carretera de Santa Coloma amb Av. Tarragona).
El segon projecte que es va presentar a la convocatòria, i que rep la subvenció, és la creació de l’estació nàutica de Cunit, iniciativa que respon a la voluntat d’afavorir l’activitat nàutica al litoral del municipi, tant a nivell de pràctica recreativa com esportiva i per diversificar l’oferta formativa a les escoles de Cunit.
El regidor de Via Pública i Obres i Turisme, Jaume Casañas, explica que “els dos projectes responen a la voluntat de l’equip de govern de donar-li la volta a Cunit i aconseguir que sigui un municipi on hi hagi oportunitats per a tots i totes, desvinculant-nos així de la percepció de ciutat dormitori”.

L’entrada L’ajuntament obté noves ajudes de la Generalitat del programa PUOSC 2020-2024 ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.