L’Ajuntament ha començat les tasques de condicionament de les platges de cara a l’inici de la temporada, que s’espera per la fase 3 de la desescalada.

L’Ajuntament ha començat les tasques de condicionament de les platges de cara a l’inici de la temporada, que s’espera per la fase 3 de la desescalada.

Avui ha començat el moviment de sorra, per part de l’empresa concessionària del manteniment de les platges. Després que els diferents temporals hagin castigat la costa durant l’hivern i hagin deixat sense sorra algunes platges i n’hagi acumulat en excés en d’altres, l’Ajuntament ha començat a a condicionar el que serà de nou el principal atractiu turístic de Cunit.

Amb aquestes tasques, s’eixamplarà la superfície de sorra en aquelles platges més estretes, importantíssim en aquests moments on és necessari mantenir distància de separació social.

Un cop redistribuïda la sorra, es retiraran algunes pedres i roques dels espigons que han ocupat zona de bany. Aquestes roques es deixaran als espigons a l’espera que Costes els repari després de quedar malmesos pels temporals.

El regidor de Medi Ambient i Platges, Jose Manuel Cabada, explica que “Estem davant d’una temporada atípica on el que primarà són les mesures de seguretat arran la pandèmia. Encara estem acabant de decidir com actuarem amb tots aquells elements d’ús públic per prevenir possibles contagis, com ara dutxes, WC i rentapeus. Aquesta setmana tornem a reunir-nos tots els regidors de Platja des de Sitges fins a Vandellòs per a exposar possibles estratègies“.

Prèviament a aquesta actuació, l’Ajuntament ja va començar a reparar alguns dels desperfectes que el temporal ‘Glòria’ va ocasionar, com són la recol·locació de lloses del mur que separa el passeig i la sorra i el soterrament dels tubs de les dutxes.

Un cop acabin les feines de condicionament de la sorra, s’instal·laran les papereres que van ser retirades per manteniment, la cartelleria, les passarel·les i el abalisament marítim.

L’entrada L’ajuntament prioritzarà la seguretat a l’hora de gaudir de les platges ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.