L’alcaldessa de Cunit Dolors Carreras ha iniciat el primer Ple telemàtic adreçant-se a tota la població de Cunit amb les següents paraules:

“Bona tarda a tots i totes, veïns i veïnes que esteu seguint, a través de videoconferència, la sessió plenària d’avui. Estrenem una nova forma, reunions polítiques telemàtiques, per les circumstàncies tràgiques que estem vivint. I ho fem en el màxim òrgan de decisió del nostre ajuntament, el Ple, on es troben representades totes les persones del nostre municipi.

Vull estrenar aquest format amb el meu record per aquelles persones que han perdut la vida pel coronavirus, als seus familiar i persones properes, i a totes aquelles que es troben infectades i amb sensació de por pel seu futur. A totes elles, i en nom dels meus companys i companyes en el Ple, els transmeto la màxima empatia i solidaritat des del vostre ajuntament.

Per això demano fer un minut de silenci.

Voldria també agrair als cunitencs i cunitenques el seu gran esforç per seguir, amb sacrificada disciplina, les recomanacions de les autoritats sanitàries en un moment que jo qualificaria de catastròfic. Gràcies a ells i elles, a la seva col·laboració, rigor i generositat, Cunit tirarà endavant i aconseguirà tornar a una normalitat que ja no serà la mateixa. Serà, segur, una altra normalitat que ja l’ estem construint i que culminarà amb un esperit comunitari més intens en valors de cooperació, solidaritat, bondat i cura dels altres”.

En finalitzar el Ple, l’alcaldessa ha fet una reflexió que ha volgut compartir amb la ciutadania de Cunit:

“Volia acabar aquesta sessió plenària amb una reflexió adreçada a la ciutadania de Cunit sobre les decisions que ha pres el vostre govern amb relació a la gestió del pressupost i les activitats planificades per aquest any 2020. La situació d’emergència per la pandèmia ha canviat les prioritats, i les canviem no només per obligació, sinó per solidaritat i cooperació amb les famílies i empreses de Cunit. Un pressupost municipal es dissenya pensant en les persones, famílies i empreses que conviuen en un territori i el nostre es va fer pensant en Cunit. Tanmateix, el pressupost aprovat en el seu moment ha perdut una part important del seu sentit davant de la nova situació. Ho estem modificant per a donar suport a persones, famílies i petites empreses del nostre municipi, i ho continuarem fent d’acord amb l’evolució de la crisi. Hem cancel·lat esdeveniments lúdics i culturals que estaven programats, i amb els pressupostos “alliberats” hem creat dos Fons d’Ajuda per a col·lectius afectats per la situació d’emergència.

Per a les famílies i persones que estan patint dificultats econòmiques de forma sobrevinguda a causa de la crisi, s’ha creat un Fons d’Ajuda d’Emergència dotat amb 100.000 euros que es posarà a la seva disposició de forma immediata. Cridem a les persones i famílies que es trobin en aquesta situació que estiguin atentes a les publicacions de l’ajuntament a través de la seva pàgina web i xarxes socials, o que truquin per telèfon a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Per a les petites empreses i comerços amb seu social a Cunit obligades a tancar i afectades pels diversos Decrets aprovats pel Govern Central, s’ha creat un altre fons d’Ajuda dotat, també, amb 100.000 euros i que es posarà en marxa de forma urgent. Els comerços i petites empreses afectades podran estar informades pels canals habituals de l’ajuntament, xarxes, pàgina web o a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Són 200.000 euros ara, posats a disposició de persones, famílies i empreses, però que es podrien incrementar en funció de l’evolució de la crisi. Sóc conscient que el retorn a la nova “normalitat” deixarà seqüeles, però no deixarem enrere a cap persona, família o petita empresa afectada per la pandèmia. El vostre ajuntament estarà molt atent als efectes que vagi produint aquest maleït virus, i anirem adaptant el pressupost de forma àgil i sensible per a continuar ajudant-los. El meu anhel, i el de tot el govern, és fer d’aquesta adversitat una oportunitat, i aconseguir un Cunit més just, inclusiu, divers i solidari.

Desitjo, de tot cor, la tornada a una nova normalitat com més aviat millor perquè tots i totes puguem recuperar allò que hem hagut de reprimir: una abraçada, un somriure proper, una encaixada de mans, una conversa propera mirant el mar, un cafè acompanyat en un bar, una passejada agafats, tantes emocions contingudes……

Gràcies per ser-hi…”.

 

 

 

L’entrada L’alcaldessa, Dolors Carreras: “No deixarem a ningú enrere’ ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.