L’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha fet avui valoració de com s’ha desenvolupant la Setmana Santa d’enguany al nostre municipi.

Segons Dolors Carreras, “la Setmana Santa l’hem afrontat partint del mateix objectiu amb el que venim gestionant aquesta crisi sanitària des del principi: la Protecció a la ciutadania de Cunit. I amb responsabilitat, seguint atenent a través de l’OAC les atencions socials i vetllant pel benestar de la ciutadania a peu de carrer“.

Des del 3 d’abril, Cunit té els accessos d’entrada tancats, llevat de la C31. Una mesura presa a desgrat, però que pretenia evitar l’arribada de segones residències. Al tancament s’hi van afegir més controls policials en diferents punts, a les entrades del municipi, a les zones comercials, a l’estació de tren… En total s’han arribat a fer més de 50 controls estàtics, que han tingut com a resultat més de 110 denúncies administratives per infringir l’article 7 del RD 463/2020 de 14 de març.

L’alcaldessa afirma que “hi ha hagut una coordinació determinant amb altres cossos de de seguretat com Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. En total, fins avui han estat 112 denuncies, més de 20 evitant l’arribada a les segones residències“.

De tota manera, les dades recollides de consum d’aigua, indiquen que tot i haver un 20% menys de consum que en la Setmana santa de 2019, sí que hi ha increment respecte al consum habitual de la població de Cunit. La qual cosa, junt amb les dades de tones de residus recollides, s’estima que hi ha hagut un increment de població flotant de segona residència durant aquests dies.

La solució d’aquesta situació passa per la consciència individual. Quedar-nos a casa és la vacuna que tenim ara per ara per a evitar propagar el virus“, destaca l’alcaldessa. Hem d’evitar col·lapsar els centres sanitaris de referència de cada municipi”.

Dolors Carreras, també es mostra preocupada per la situació económica del  comerç local “el teixit comercial de Cunit ha hagut de frenar de cop. A més de no cobrar un trimestre dels impostos municipals, estem estudiant altres fòrmules de compensació adicionals pels greuges de no haver pogut obrir durant la Setmana Santa”.

L’entrada L’alcaldessa fa valoració de la Setmana Santa ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.