Les altes temperatures, la humitat baixa i els vents moderats obliguen a reforçar les mesures de prevenció d’incendis forestals.

Les condicions atmosfèriques dels darrers dies i que tindran continuïtat fins a primers de juliol, amb temperatures màximes per sobre dels 30 graus, una humitat puntualment baixa, per sota del 30% i vents que al centre del dia poden superar els 30 KM/H, es donen tots els condicionants que extremen el risc d’incendi, ja de per si alt en aquesta època de l’any i quan les pluges han estat molt escasses aquesta primavera.

Amb aquestes condicions des del cos d’agents rural s’ha activat el pla Alfa en prevenció d’incendis forestal en el nivell 2, que extrema totes les mesures que estableix el Decret 64/1995 de mesures de prevenció d’incendis forestals, en què es prohibeix encendre qualsevol classe de foc, quedant suspeses les autoritzacions emeses amb anterioritat, es prohibeixen les barbacoes portàtils i encendre les fixes d’obra sense mataguspides, així com el llançament de material pirotècnic i la utilització de maquinària agrícola i forestal a menys de 500 m de terrenys forestals; especialment mentre duri aquesta situació.

Per tant en aquesta situació cal extremar totes les precaucions davant aquesta situació excepcional de temperatures altes i continuades i en cas d’observar alguna columna de fum o inici de qualsevol foc preguem comunicar-ho immediatament a la Policia Local o al 112 per tal de poder actuar a la major brevetat possible, ja que els focs són més fàcils d’apagar en el seu inici, ja que quan entren en fase de propagació pot arribar a ser impossible de controlar.

El Cos d’Agents Rurals recorda que en aquestes situacions cal evitar i limitar l’accés i circulació de persones i vehicles per les zones boscoses per tal de reduir el risc d’incendi.

Així mateix, en previsió de les altes temperatures que avui i demà podran superar els 32 o 33 graus al nostre municipi, recordar també que la població més sensible a la calor són els infants i la gent gran pel que cal evitar l’esforç físic a ple sol, hidratar-se sovint, no estar exposats al sol en períodes llargs.

Ban de l’Ajuntament de Cunit de prevenció d’incendis

L’entrada Les condicions atmosfèriques obliguen a reforçar les mesures de prevenció d’incendis ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.