Els municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i Hospitalet de l’Infant integrem la Taula de Municipis per un Litoral sostenible.
Aquesta taula s’entén com un punt de trobada entre municipis pel diàleg, la col·laboració i la cooperació de les administracions, per aconseguir objectius conjunts amb 3 eixos principals de treball:
1. La necessitat de la recuperació ambiental del litoral i la seva renaturalització, així com la regeneració i protecció del fons marí.
2. La creació d’una unitat de gestió que englobi els municipis signants, i aquells que es vulguin afegir al projecte, per establir sistemes de
col·laboració compartida amb intercanvi de coneixement i d’experiències en l’àmbit de la gestió sostenible dels seus respectius
espais litorals.
3. La Participació i conscienciació dels sectors econòmics i la ciutadana: incidint amb la conscienciació davant dels futurs canvis a
realitzar a causa de les noves necessitats mediambientals.

La sequera que estem patint actualment és un gran exemple de canvis a causa de noves necessitats mediambientals. Per la qual cosa, dintre del nostre compromís amb la conscienciació dels sectors econòmics i la ciutadana els municipis de la Taula de Municipis per un litoral Sostenible, que representem a 110 km de costa catalana, fem una crida a la població, sector econòmics i administracions perquè facin un ús sostenible de l’aigua.

L’actual greu sequera ens ha de portar a col·laborar tots junts per gestionar l’aigua de forma adequada i evitar malbaratament. També, hem de ser conscients que cada municipi té diferents necessitats i mitjans hídrics, i per això Taula de Municipis per un Litoral Sostenible cada municipi ha d’aplicar les restriccions segons les seves característiques i recursos per assegurar els subministraments generals.

L’aigua és necessària per a un l’ús domèstic, comercial, hoteler, esportiu, de regs i, molt important, per l’agricultura. També és necessària per activitats lúdiques, com anar a la platja, i aquest ús s’ha de fer amb seny. Per aquesta raó, tant les administracions com els veïns i tots els sectors hem de col·laborar i respectar les restriccions imposades per assegurar el subministrament allà on és més necessari.

Amb aquest escrit cridem a la població, sectors econòmics i altres administracions perquè tots junts treballem per superar aquesta situació i a no malbaratar ni una gota d’aigua, ja que quan parlem d’aigua #cadagotaconta.