L’inici del curs escolar a Cunit  ha començat tal i com estava previst, amb un increment del nombre de matrícula als tres centres educatius del municipi (Escola Pompeu Fabra, Escola Sòlcunit i Escola Els Cossetans).

Les xifres no són definitives i poden anar variant a l’alça durant el curs. Aquestes variacions són causa del fenòmen de la matrícula viva, a través del qual es reben sol·licituds d’escolarització durant tot l’any de families que arriben a viure al municipi.

Per a atendre aquest increment, el departament d’Educació ha dotat d’un docent a l’Escola Els Cossetans i mig docent a l’Escola Pompeu Fabra, per a atendre les necessitats derivades de l’increment de matrícula. Una dotació que es considera insuficient per part de l’Ajuntament de Cunit.

L’Ajuntament de Cunit va fer pública la seva preocupació al passat mes de juliol de les noves sol·licituds d’escolarització que s’estaven presentant per part de famílies pels centres escolars de Cunit.

Yolanda Sánchez, regidora d’Educació de Cunit, explica que “la mínima dotació d’un docent a l’escola Pompeu Fabra i mig a Els Cossetans, ha obligat a les direccions dels centres a reorganitzar els seus recursos per a atendre totes les sol·licituds. Des de l’Ajuntament els volem agraïr l’esforç aquests dies, després de la insuficient resposta per part de la Generalitat de Catalunya”.

L’alumnat a Cunit està distribuït de la següent manera:

Escola Pompeu Fabra: 324 alumnes

Escola Sòlcunit: 431 alumnes.

Escola Els Cossetans: 326 alumnes.

INS Ernest Lluch i Martin: 817 alumnes.

Llar d’Infants El Trenet (Municipal): 85.

El govern de Cunit veu necessari reobrir la Llar d’Infants Les Marietes

Per part de l’Ajuntament de Cunit, el govern està estudiant la reobertura de la Llar d’Infants Les Marietes (tancada l’any 2012) vist l’increment de la demanda que existeix a la Llar El Trenet, que en un curs ha passat d’uns 55 alumnes a 85 l’actual.

Yolanda Sánchez, regidora d’Ensenyament, explica que “posar en marxa la Llar d’Infants Les Marietes suposarà un esforç econòmic important per l’Ajuntament. Està tancada des de maig de 2012 i l’estat actual és ruinós. En 7 anys no hi ha hagut cap actuació preventiva per mantenir en condicions l’espai i ara que hi ha demanda, caldrà invertir fort per posar-la en servei“.

Tanmateix, a l’estiu s’han realitzat treballs de manteniment a l’escola Sòlcunit amb la reparació de goteres que s’havien detectat (amb un cost de 12.000€) i també s’ha pintat el centre (amb un cost també de prop de 12.000€). A la Llar d’Infants s’han fet diferents treballs puntuals de manteniment.

 

 

L’entrada Més de 1.900 alumnes comencen a Cunit el curs escolar 2019/2020 ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.