El Consorci Sanitari del Garraf, al qual pertany Cunit, ha fet públiques les mesures de prevenció que està aplicant als Hospitals del Consorci: Hospital Residència Sant Camil, Hospital Sant Antoni Abat i Hospital Comarcal de l’Alt Penedès davant del Coronavirus SARS-CoV-2.

Hi ha mesures d’accés als centres, de restricció de visites (no es permet l’entrada d’acompanyants ni visitants als hospitals. Només podran accedir acompanyants autoritzats segons criteris mèdics, la informació a familiars es realitzarà per telèfon).

Per facilitar l’estada dels pacients durant l’aïllament a l’hospital, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha decidit posar a disposició de tots els pacients el servei de televisió de les habitacions de forma gratuïta, així com durant aquests dies, s’han obert les barreres del pàrquing de l’Hospital Residència Sant Camil i de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè els pacients puguin aparcar de forma gratuïta durant la seva estada a l’hospital.

·        Urgències per coronavirus i sanitàries: 061

·        Consultes generals: 012

·        Emergències: 112

Per prevenir el contagi pel virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

 

L’entrada Mesures als Hospitals Sant Camil i Sant Antoni Abad ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.