La iniciativa forma part d’un projecte d’acompanyament i dinamització social i comunitària del Servei de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Cunit, per tal de donar veu a nous referents i fomentar l’associacionisme juvenil.

Promoure nous projectes comunitaris que innovin i afavoreixin la convivència. Aquest és l’objectiu de Cunitactiva, una plataforma liderada per un grup de joves de diferents àmbits i interessos de Cunit que ja s’ha posat en marxa per plantejar les primeres accions.

La iniciativa és fruit d’un projecte de participació ciutadana del Servei de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Cunit amb la col·laboració de l’associació Azahara per dinamitzar el teixit social i promoure l’associacionisme juvenil de base comunitària. El procés va iniciar-se ara fa uns mesos, en una primera etapa amb la xerrada “Joves que inspiren: emprenedoria i diversitat” on hi van participar diferents referents juvenils d’origen divers. A continuació, al llarg d’aquestes últimes setmanes s’ha estat treballant en la següent part del procés acompanyant diversos joves que han mostrat el seu interès en formar part d’un grup actiu de participació.

Cunitactiva és un grup de joves que treballarà per crear nous projectes comunitaris innovadors per millorar la convivència i la gestió de la diversitat a Cunit.

Des del compromís social, la cooperació, l’empatia, la responsabilitat i valorant la riquesa cultural. Es farà mitjançant l’organització d’espais de diàleg i projectes culturals i d’inclusió social.

Tot i la crisi de la COVID1), el grup ha estat treballant reunint-se en línia aportant les seves idees i participant en grups de debat i treball col·lectiu.

Per presentar els resultats de la feina que s’ha estat fent aquest temps s’ha organitzat una presentació pública oberta a tothom. L’acte, que tindrà lloc el dissabte 13 de juny de 2020 a les 17.00h, serà virtual i comptarà amb els impulsors de la plataforma. També hi participaran altres joves referents com a convidats especials.

El formulari d’inscripció a la presentació es publicarà al perfil d’Instagram @cunitactiva des d’on s’informarà de tota l’actualitat referent al grup.

 

L’entrada Neix “Cunitactiva”, un grup de joves que vol impulsar nous projectes d’acció comunitària. ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.