Ahir va tenir lloc al Vendrell, una reunió amb els responsables dels governs municipals de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Tarragona, per tal de tractar els efectes dels temporals marítims i com encarar aquesta problemàtica de forma conjunta.

Els municipis que han participat en aquesta reunió comparteixen característiques geogràfiques en cadascun dels seus litorals. Els temporals en més o menys mesura, afecten de manera molt semblant a cada municipi.

Arran de l’impacte del temporal Glòria a la costa, les administracions han apostat per crear aquest espai on estan representats des de Sitges fins a Tarragona, espai on compartir experiències, propostes i on també acordar accions conjuntes.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient i Platges, va assistir a la reunió com a representant de l’Ajuntament de Cunit, i valora molt positivament aquesta primera reunió del Pacte de Coma-Ruga: “També cal tenir en compte que els ajuntaments no tenim algunes competències en les nostres zones del litoral, precisament per aquest motiu, i vist que tenim problemàtiques i característiques que ens són comuns, hem creat aquest Pacte que ha nascut arran del temporal Glória, però que hem vist clar, que ha de tenir una continuïtat per posar en comú situacions, preocupacions i també per a acordar propostes a la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat. El canvi climàtic afecta per igual a tothom, per tant, nuclis com el del Pacte de Coma-Ruga són molt necessaris”.

 

 

 

L’entrada Neix el Pacte de Coma-ruga d’Adaptació al Canvi Climàtic ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.