Amb la finalitat conscienciar sobre la tracta de dones i nenes amb fins d’explotació sexual i evitar la seva tolerància social, la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha cedit a l’ajuntament de Cunit l’exposició “NO SEAS CÓMPLICE”.

L’exposició es podrà veure a la Biblioteca Municipal Marta Mata del 4 al 19 d’octubre.

Aquesta exposició denuncia les situacions de tracta d’éssers humans que existeixen al nostre país mitjançant un suport visual que mostra de manera senzilla les fases de la tracta:

  • La captació: camuflada moltes vegades sota una promesa de treball estable. A vegades segrestades, a vegades enganyades, inclús animades a fer aquest viatge per familiars i amics que fan la tasca de captadors.
  • El transport: un viatge llarg, en molts dels casos encara consentit, ple d’il·lusió.
  • L’explotació: la il·lusió trencada, el moment en que es produeix la consciència de l’horror, la violència, l’estigmatització, el control, el rebuig…

L’exposició posa de manifest, a més, els factors de vulnerabilitat de la víctima, les causes i les conseqüències d’aquesta greu violació dels drets de les dones, que comporta enormes seqüeles, físiques, psicològiques i també socials.

Destaca també, com aquesta exposició senyala altres actors essencials en aquests processos. Tots i totes podem ser còmplices al normalitzar situacions en les que s’utilitza a possibles víctimes de tracta, al no contribuir a denunciar aquestes situacions o al ignorar que la tracta amb fins d’explotació sexual existeix.