L’Ajuntament de Cunit i l’Assemblea Local de Creu Roja Calafell-Cunit han signat un conveni per la gestió del Rebost d’aliments de Cunit.

Així, l’Ajuntament de Cunit, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, continuarà portant la valoració de les demandes d’aliments i la gestió administrativa, i l’Assemblea Local de Creu Roja prepararà i distribuirà els lots d’aliments que rep l’Ajuntament, provinents del “Programa operatiu d’ajuda alimentària Fons d’ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD)”.

A més de l’entrega mensual d’aliments  que es realitza actualment, el conveni contempla la preparació i entrega de lots d’aliments en cas d’urgència, així com la entrega d’aliments a domicili, quan , ja sigui per malaltia, confinament, incapacitat, etc, l’usuari no pugui desplaçar-se per recollir els aliments. Aquests casos seran valorats prèviament per  les Treballadores Socials.

El conveni també permetrà la distribució d’aliments frescos recaptats per la Creu Roja, així com la distribució puntual de lots d’higiene, i altres productes específics per nadons (llet infantil, bolquers, etc)

Creu Roja, a més a més, s’encarregarà de la captació i formació del voluntariat.

Montse Càmara, la Regidora de Serveis Socials,  indica que “com a conseqüència del covid, hem passat de 202 famílies ateses al Rebost durant l’any 2019 a 392 durant l’any 2020 i 2021. Des del l’Ajuntament hem considerat fonamental establir mecanismes de col·laboració amb l’Assemblea Local de Creu Roja Calafell-Cunit, per tal de poder ajudar a totes aquestes famílies que es troben es aquesta situació de vulnerabilitat”.