Aquesta matinada a les 04:00 s’ha iniciat una operació conjunta sota el nom ‘Oasis’ de la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Policies Locals a les poblacions del Vendrell, Creixell, Altafulla, Torredembarra, Calafell, Roda de Barà i Cunit. Els efectius totals han estat prop de 200, així com el grup especial d’assalts i un helicòpter, i s’han desarticulat diverses plantacions de marihuana.

El resultat de la macrooperació ha estat d’almenys 12 persones detingudes d’origen albanès, 2 de les quals han estat detingudes al desmantellament de l’ habitatge d’un barri residencial de Cunit. Aquesta ha estat una de les primeres de les 16 entrades previstes que s’han fet de forma gairebé simultània en tots els municipis.

A més de les dues persones detingudes (home i dona) s’hi ha trobat 1.200 plantes de marihuana, s’ha confiscat 2 armes (pistola i subfusell); la pistola municionada amb boles d’acer. El consum d’electricitat a l’habitatge de Cunit defraudat seria l’equivalent a 50 habitatges.

En concret, a Cunit, en diverses operacions conjuntes entre la Guàrdia Civil i la Policia Local en els darrers 17 mesos, s’han confiscat 6.966 plantes i 22 kg de cabdells de marihuana, i s’ha destruït material relacionat amb les plantacions amb un pes de més de 4 tones.