L’ajuntament està promovent l’adhesió de les farmàcies del municipi a la campanya ideada pel govern canari “MASCARILLA-19”. 

L’acció consisteix en posar a disposició de les dones de Cunit la possibilitat de donar l’alarma a la seva farmàcia de confiança o més propera. Així, les dones que es trobin en una situació de risc per violència de gènere, en una situació de perill de la seva integritat física o per agressió sexual, o bé qualsevol persona que tingui coneixement d’un fet d’aquestes característiques, podran apropar-se a la farmàcia i demanar una “Mascarilla-19”. L’objectiu és que el personal farmacèutic, si li sol.liciten aquest producte, faci una trucada per violència de gènere al telèfon d’emergències 112.

Aquesta campanya persegueix 4 objetius fonamentals:

1. Facilitar que les dones víctimes de violència de gènere en situació de confinament puguin alertar de les seves circumstàncies per obtenir ajuda, fent-les sentir que no estan soles.
2. Dissuadir als agressors de les seves conductes, fent-los saber que la societat en el seu conjunt està vigilant per protegir les dones de qualsevol possible agressió.
3. Implicar als agents socials i de la salut (com és el cas de les farmàcies) en la lluita contra la violència de gènere facilitant una actitud activa enfront de la mateixa i de cures cap a les dones i els seus menors o persones
dependents.
4. Sensibilitzar a la societat en el seu conjunt enfront del problema social que suposa la violència de gènere afavorint una actitud activa de rebuig enfront de aquesta.

 

 

 

L’entrada Noves accions contra la violència de gènere a través de les farmàcies ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.