L’alerta va entrar en vigor el passat 15 de juliol i es manté davant la greu sequera i l’alt risc d’incendi persistent.

19 de juliol de 2022. Després dels greus incendis que està patint Catalunya aquesta setmana a causa de l’onada de calor i la greu sequera que ens està afectant, Protecció Civil de la Generalitat ha decidit mantenir actiu en fase d’ALERTA el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant l’alt risc d’incendi a tot el territori.

Tot i que segons les previsions meteorològiques les temperatures podran baixar una mica, la calor persistent es mantindrà i la previsió de pluja continua inexistent. Per això es demana la màxima col·laboració ciutadana davant la sequera generalitzada i l’alt risc d’incendi existent a tot arreu durant els propers dies.

Cunit segueix entre els 275 municipis en nivell 3 del Pla Alfa. És molt important trucar al 112 si es veu una columna de fum. 

Cal recordar la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar. No llençar burilles. És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Mesures vigents que afecten a 275 municipis de 20 comarques:

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a en algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, …) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori.