Ahir amb l’enterrament de la sardina i la festa infantil es va donar per finalitzat el Carnaval de Cunit 2020. Gairebé 2 setmanes plenes d’activitats per a totes les edats, aquest Carnaval s’ha celebrat amb un marcat caràcter familiar.

Des de la recuperació de la Gala del Boig, fins la Gran Rua de Carrosses i Comparses, passant per la ja consolidada Batalla de Coreos, Cunit despedeix una de les seves grans festes.

Des de l’Ajuntament es valora positivament novetats com la presència del Punt Lila a l’entorn del Pavelló Els Joncs durant les nits del 21 i del 22. Una iniciativa molt ben acollida i que ha tingut un paper informatiu i de sensibilització acollint una única atenció en les dues nits.

Persones que es van apropar a informar-se i preguntar què és un punt lila: 54 dones i 73 homes de menys de 16 anys i 25 dones i 35 homes d’entre 16 i 25 anys,  24 noies i 35 nois de 26 a 35 anys, 15 homes d’entre 36 i 45 anys, 23 dones i 33 homes de 46 a 55 anys i 7 dones i 5 homes de més de 65 anys.

El reforç en la seguretat també es valora positivament, no s’han registrat incidents remarcables ni hi ha hagut cap episodi d’alteració de l’ordre públic de robatoris o furts que constin a la Policia Local.

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “es van dissenyar dispositius especials de Seguretat a mida, tant per la Rua com per les activitats al Pavelló. Teníem clar que la prevenció era fonamental i vam apostar per a reforçar la seguretat amb l’objectiu que tothom pogués gaudir de les festes de Carnaval i així ha estat“.

 

L’entrada Punt i final a una edició del Carnaval de Cunit molt familiar ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.