Avui, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, la regidoria de salut de l’Ajuntament de Cunit, vol sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç d’aquesta malaltia.

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les activitats a l’aire lliure, sobretot es comença a gaudir de les nostres platges i guinguetes i de la vida a l’aire lliure.

Passar llargues estones sota els raigs de sol o no utilitzar foto protecció són accions que comporten riscos com ara les cremades, l’envelliment prematur de la pell, o el desenvolupament d’un càncer de pell.

Es recorda que estar bronzejat no és un signe de salut. El fet que la pell canviï de color és senyal que s’hi ha produït un dany. La vermellor i el bronzejat són reaccions de defensa de la pell davant l’agressió que suposa l’exposició intensa a les radiacions ultraviolades.

Cal protegir-se cada dia, també els dies ennuvolats, ja que les radiacions passen a través dels núvols.

Carolina Burgos, regidora de Salut de l’ajuntament de Cunit, fa aquests i d’altres recordatoris en aquest dia assenyalt: “Hem de ser conscients que cal començar a prendre el sol de manera gradual i que cal evitar l’exposició prolongada i les hores de màxima intensitat, de les 12.00 h a les 16.00 h. La pell és l’òrgan més gran del cos i a més, té memòria”.