Ahir diumenge 11 d’abril, va tenir lloc una avaria tècnica que va deixar sense servei de fibra òptica a totes les llars usuàries de la companyia XTA, que està desplegant aquesta connexió al nostre municipi.
La caiguda del servei va ser durant la matinada de dissabte a diumengea causa d’una avaria dels equips electrònics del proveïdor que els proporciona el transport de sortida a Internet. Des de les 9 del matí fins ja entrada la nit, els tècnics van treballar per reestablir el servei, temps en el qual, els usuaris de l’empresa es van quedar sense connexió.
XTA ha comunicat a l’Ajuntament de Cunit que, de forma proactiva, compensarà a tots els seus usuaris per aquesta manca de servei durant el dia d’ahir.
D’altra banda, XTA també ha anunciat que, per tal d’evitar situacions com la d’ahir, i perquè els seus usuaris no es quedin sense connexió en cas d’una avaria d’aquest tipus, l’empresa començaran a treballar amb un segon proveïdor de línia. D’aquesta manera, l’empresa comptarà amb més recursos i amb una alternativa en cas d’incidència amb l’objectiu que no s’interrompi el servei.