El passat mes de setembre de 2019 es va portar a terme, dins de la programació d’activitats de l’Espai Jove de Cunit, el taller de RAP ANTIRACISTA I INTERCULTURAL.

La iniciativa va comptar amb la participació de Versembrant, l’escola itinerant de rap, i de diversos joves residents a Cunit i d’altres pobles veïns.

El taller forma part del servei de promoció i sensibilització ciutadana contra el racisme i les discriminacions de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, desenvolupat pel Consell Comarcal del Baix Penedès, i que compta amb la implicació de l’Ajuntament de Cunit.

Aquest taller sorgeix amb l’objectiu de demostrar als joves com la música pot ser una eina per evidenciar les discriminacions racistes i un primer pas per poder crear i consolidar una xarxa ciutadana antirumors a la comarca del Baix Penedès, amb la coordinació i execució de la Fundació Surt.

Aquesta és una acció conjunta que implica les poblacions de Cunit, Calafell, El Vendrell i L’Arbóç contra les discriminacions racistes i la propagació de falsos rumors que impedeixen una bona convivència.