L’ajuntament de Cunit ha començat a aplicar les primeres mesures alternatives per sancions de la Unitat de Policia Verda.

Actualment, són 6 els casos de mesures alternatives relacionades amb infraccions lleus de la nova Ordenança de Civisme i Convivència, després que aquesta nova Unitat de la Policia Local s’hagi posat en marxa. La UPV reforçarà el servei aquesta Setmana Santa en previsió de l’augment poblacional.

Aquestes mesures són una alternativa a la sanció, l’ajuntament de Cunit va optar per oferir aquesta opció només en el cas d’infraccions lleus. Una opció ben valorada per part de les persones que han comès la infracció o que són responsables dels menors.

Aquestes Mesures Alternatives es coordinen des del servei de Mediació de l’Ajuntament, qui realitza les entrevistes amb les persones infractores, en cas dels menors, aquests estan acompanyats dels seus tutors legals. En qualsevol cas, s’inicia el Pla de Treball per a acomplir les tasques educatives que trien voluntàriament amb l’objectiu de reparar el dany causat.

Dolors Carreras, regidora de Convivència i Ciutadania, destaca aquest bon inici “justament és el nostre objectiu, volem que aquestes mesures convidin a la reflexió del dany causat i a la cooresponsabilització. Cunit com a municipi és l’escenari de tots i totes, és el nostre espai on podem contribuir junts de forma decidida a la promoció dels valors cívics, solidaris i de tolerància”

Per a portar-les a terme, es col·labora amb AMANCU, Creu Roja, la Fundació Marc Baltra, i amb altres departaments de l’Ajuntament de Cunit.