L’Ajuntament de Cunit pretén impulsar i afavorir la participació de la ciutadania en els afers públics municipals. És per això que es vol incorporar en l’agenda pública el primer pressupost participatiu del municipi.

L’ajuntament de Cunit destinarà la quantitat de 100.000€ al debat públic per a fer inversions.

David Marquínez, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que “És la primera vegada que els veïns i veïnes de Cunit podran participar en la presa de decisions sobre el destí de part dels recursos públics. El fet de decidir  part de les propostes d’inversió establertes suposarà un nou pas a millorar la transparència i de rendició de comptes”.

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació directa en la gestió del municipi mitjançant el qual la ciutadania proposa i decideix la destinació d’una part dels recursos públics municipals, establint prioritats en la despesa pública i possibilitant una eina de diagnosi de necessitats socials i de propostes de millores encaminades al bé comú.

L’aprovació del Ple ha estat per unanimitat.

 

L’entrada S’aproven inicialment les Bases del procés de Pressupostos Participatius 2020-2021 ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.