L’ajuntament de Cunit per segon any consecutiu, impulsa el procés de Pressupostos participatius al que destinarà 130.000 euros.

El procés començarà el 28 de maig amb una sessió de presentació pública oberta a la ciutadania i un taller sobre la generació de propostes.

L’any passat es va desenvolupar la primera experiència, amb la posada en marxa de la plataforma de participació decidim.cunit.cat i partint de les propostes d’inversió que van sortir de les diferents àrees de gestió de l’ajuntament.
En aquesta nova edició del procés, serà la ciutadania empadronada major de 16 anys i les entitats i col·lectius locals inscrits en el nou Registre Municipal d’Entitats i Col·lectius Locals qui podran presentar les propostes que consideri necessàries, d’acord amb la normativa reguladora aprovada el passat mes de març, i participar en la votacions per escollir els projectes que vol que es facin a Cunit l’any 2022.

Els Pressupostos Participatius responen així a un dels seus objectius principals que és implicar directament la ciutadania en la proposta de millores i solucions a les necessitats i oportunitats que detecta i en la presa de decisions vinculant d’una part dels recursos públics.

David Marquínez, regidor de Participació Ciutadana, incideix en “aquesta segona experiència amb la qual incrementem la dotació fins a 130.000 euros i ja serà una experiència oberta a la presentació de propostes de la ciutadania. Donem un pas més a fomentar la participació de cunitencs i cunitenques en la presa de decisions”.

Per dur a terme aquest nou procés de pressupostos participatius 2021-22, es reservaran 130.000 euros de la partida d’inversions del Pressupost municipal de 2022 (l’any passat es van destinar 100.000€).

A partir del 28 de maig i fins al 25 de juny, els veïns i veïnes empadronats a Cunit i les entitats i col·lectius locals poden participar en aquest procés presentant les seves propostes d’inversió, un màxim de dues, a través de la plataforma de participació o, en cas de no poder fer-ho, presencialment a la OAC a través d’un formulari. L’import màxim de cada proposta s’ha fixat en 65.000 €.

Les propostes que presenti la ciutadania seran estudiades i validades per una Comissió tècnica integrada per personal tècnic municipal i consensuades en el si de la Comissió de pressupostos participatius de la que formen part tots els grups polítics del Consistori per tal de validar definitivament aquelles que es sotmetran a votació del 28 de setembre al 17 d’octubre.

L’Ajuntament presentarà els Pressupostos participatius 2021/22, en un acte que tindrà lloc a les 7 de la tarda al Casal Municipal, on s’informarà els veïns i veïnes sobre l’abast, les fases i el calendari del procés i es farà un taller dinamitzat que ajudi a la presentació de propostes.