Ahir al matí, es va realitzar a Cunit la segona jornada de voluntariat a la zona dunar amb motiu de conscienciar a la ciutadania de la importància de la conservació d’aquest entorn natural fràgil i que és l’hàbitat on viu i es reprodueix el corriol camanegra, una petita au protegida que ja fa uns 8 anys que té presència a Cunit i que es troba en perill d’extinció per la dificultat que té a reproduir-se.

En les tres hores de duració d’aquesta jornada es va procedir a retirar diverses espècies de plantes invasores d’aquest àmbit entre les que destaquen les canyes, que no permeten la proliferació d’espècies autòctones com el lliri de mar o els joncs i, així, afavorir la implantació d’espècies autòctones en aquesta zona.

Així mateix, es va procedir a la plantació espècies que afavoreixen la fixació de la sorra per reduir l’erosió i la pèrdua de platja.

La participació total va ser d’una vintena de persones en un acte organitzat per la regidoria de Medi Ambient, que va comptar amb la col·laboració i assistència de l’entitat ecologista GEPEC.

La quantitat de vegetació retirada va ser molt notable, gràcies a les darreres pluges que van permetre treure-les amb més facilitat, recollint-se un volum de més de 30 m3 de vegetació i dues bosses industrials de residus sòlids urbans, retirats també d’aquesta mateixa zona.

Vist l’èxit i l’eficiència dels treballs està previst efectuar dues sessions més per a la retirada de vegetació, la primera la mes de febrer a la zona del tram més proper al Torrent d’en Pedro, abans de l’època de nidificació del corriol i la segona de reforç a la feina feta ahir en aquest mateix tram al mes de maig.