L’ajuntament de Cunit, des de la Regidoria de Turisme, està finalitzant la preparació de dues noves Rutes turístiques pel municipi. L’objectiu és incorporar nous atractius patrimonials de Cunit com són la Ruta de la Pedra Seca i la Ruta de la Transhumància de la Carrerada Santa Coloma.

La carrerada de Santa Coloma és un atractiu recorregut que ens permetrà descobrir el passat ramader del municipi i la gran importància que varen tenir els camins ramaders al nostre territori. Podrem conèixer els dos recorreguts que s’utilitzaven de forma ancestral units de forma circular, començant des de Cunit a la vora de la mar, direcció nord per la serralada litoral que ens portarà fins al nucli de Clariana, passant ja de tornada pel
terme municipal de Cubelles, i finalment arribant de nou a Cunit.

La Ruta de la Pedra Seca és un itinerari circular pel terme municipal de Cunit el qual ens permetrà descobrir les construccions de pedra seca més representatives del municipi, mitjançant un itinerari planer entre camps de conreus. Les construccions de pedra seca són el llegat dels pagesos que
han permès el desenvolupament del món rural, i que avui en dia, amb el canvi de paradigma socioeconòmic, malauradament han perdut importància. És per això la vital importància de conservar aquestes construccions i donar-les a conèixer mitjançant rutes com aquesta.

D’aquesta manera, hi haurà  opcions d’itineraris per conèixer l’entorn natural i el patrimoni local.

Beatric Luque, regidora de Turisme, explica que “aquest és un pas més en oferir noves opcions al nostre municipi tant per visitants com per tots els cunitencs i cunitenques”.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Cunit compta amb al col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès.