Entre el dia 25 de març i el 12 d’abril es podran presentar les sol·licituds per tal d’instal·lar parades de roses i llibres durant la Diada de Sant Jordi a Cunit.

S’han establert llocs per a la instal·lació de punts d’exposició i venda (consultar plànol de l’ubicació de les parades) i només cal omplir les instàncies d’acord amb les bases de participació i la documentació adjunta. Les sol·licituds s’hauran de presentar al registre d’entrada de l’Ajuntament de Cunit o per correu administratiu. Podran presentar les sol·licitud persones físiques i/o jurídiques, amb afany de lucre, i partits polítics i associacions, sense ànim de lucre. La participació a la diada de Sant Jordi 2019, suposa l’acceptació integra de les bases reguladores.

Documents a presentar:


La Diada de Sant Jordi

La constància documental de la devoció a Sant Jordi en terres catalanes és remunta al segle VIII: documents de l’època parlen d’un sacerdot de Tarragona de nom Jordi que va fugir a Itàlia. Ja en el segle X, un bisbe de Vic duia Jordi per nom, i el segle XI l’abat Oliba va consagrar un altar dedicat al sant al monestir de Ripoll. Es troben mostres del culte a Sant Jordi, en aquesta època, en la consagració de capelles, altars i esglésies a diversos punts de la nostra terra.

L’any 1926 Espanya va instaurar el 23 d’abril com Dia del Llibre ja que aquesta data coincideix amb la mort de Cervantes, imitant Anglaterra que ja ho celebrava el mateix dia perquè també coincideix amb la mort de Shakespeare. La celebració va arrelar ràpidament a Barcelona i es va estendre a Catalunya, però el propòsit oficial es va diluir en coincidir amb el dia del sant Patró.

Així doncs, a Catalunya el 23 d’abril és el dia de Sant Jordi, de la rosa i del llibre: el dia del sant Patró, de l’amor i de la cultura. És, en definitiva, un dia de civisme, de cultura i de respecte entre tots els que vivim a Catalunya i, per extensió, a totes les persones i totes les cultures del món.

L’entrada S’obre el període d’inscripció per posar una paradeta per Sant Jordi ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.