L’ajuntament de Cunit ja té a punt la programació de Sant Jordi 2021. Enguany, la festa tindrà lloc el mateis 23 d’abril, recordem que l’any passat no va poder celebrar-se fins el 23 de juliol.

Per tot plegat, l’Ajutament ha volgut que aquest 2021, Cunit celebri aquesta diada tan especial, amb totes les mesures de seguretat i de protecció de la salut.

S’ofereix una programació tradicional, però amb activitats novedoses per aquesta data.

Una de les grans novetats és la segona edició de l’Scape Street Cunit City després de la bona acollida de la primera experiència el passat mes de març. En aquesta ocasió, l’aventura està tematitzada en aquesta data:

No cal inscripció prèvia, tan sols cal apropar-se als vidres de l’entrada del Centre Cívic Cal Cego, on hi haurà un codi QR que caldrà escanejar amb el telèfon mòbil  i a partir d’aquí, començarà la gran aventura! El joc estarà disponible durant tot el dia, en horari de 9h a 22h.

Espectacle de titelles al Casal

Dissabte 24 d’abril, la Sala del Casal acollirà l‘espectacle de titelles gratuït ‘La llegenda de Sant Jordi’, però amb aforament limitat. Per això caldrà recollir les entrades a la Biblioteca Marta Mata a partir del divendres 16 d’abril. El mateix dissabte 24 hi haurà dos passes, un a les 17h i un segon a les 18.30h.

Normes covid-19 per accés a la representació:
• Aforament limitat amb entrada gratuïta. Obertura de la sala 1/2 hora abans. No es permetrà entrada un cop iniciat.
• Control de temperatura, obligatorietat de mascareta, gel i distància de seguretat.
• Podran assistir menors amb 1 acompanyant de la mateixa bombolla. S’ha de seguir les instruccions del personal responsable.

Per la seva part, la Biblioteca Marta Mata, com és habitual, oferirà activitats relacionades amb aquesta Diada.

Sant Jordi als centres educatius de Cunit

Els centres educatius de Cunit (CFA Dolors Paul, Llar d’infants El Trenet, Escola Pompeu Fabra, Escola Els Cossetans, Escola SolCunit) juntament amb Joventut, l’Associació Cultural La Porta de Fusta i l’Escola de Música de Cunit, també celebren Sant Jordi amb activitats internes.

La companyia ‘La Porta de Fusta’ portarà els seus espectacles temàtics de Sant Jordi a les tres escoles de Cunit durant la setmana del 19 al 23 d’abril.

A més,  des de joventut es dinamitzaran activitats a l’ Institut Ernest LLuch i Martin a l’hora de pati i també al CFA Dolors Paul. També, durant la Setmana de Sant Jordi el CFA Dolors Paul prepararà diverses activitats amb l’alumnat de les diferents formacions: L’alumnat prepararà unes gravacions de cites literàries de diferents autors cèlebres i des de l’escola s’aniran penjant a les xarxes socials; hi haurà u Concurs de microrelats que estaran exposats al vestíbul de l’escola i també un Concurs de fotos literàries que també es penjaran a les xarxes del centre.

La Llar d’Infants El Trenet, també ha adaptat aquesta celebració a la situació actual, però no ha deixat de celebrar la festivitat. El proper 23 d’abril amb motiu de la diada de Sant Jordi, els infants de la llar d’infants rebran la visita de Sant Jordi, la princesa i el drac i gaudiran d’un conta-contes a càrrec de l’equip educatiu del centre.

Per la seva part, l’Escola de Música de Cunit farà concert de St. Jordi a les escoles del municipi. I l’entitat d’Estudis Locals Delmacio de Conito oferirà una Conferència històrica el dissabte 24 al mati sota el nom ‘Cunit a través del temps. Territori i Demografia’.