El dimecres 9 de setembre, Cunit acull una campanya especial de donació de sang.

  • La donació es farà al Casal de la Gent Gran (C/ dels Horts, 7) en horari de 17.30 a 21.30 hores
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.

Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat. La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals.

Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies.

Per això, les donacions de setembre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu. Durant aquest mes s’han programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb aquest objectiu.

Cunit s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies.

Recordeu! Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

 

L’entrada Vine a donar sang al Casal de la Gent Gran, dimecres 9 de setembre ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.