El dissabte 11 de juny, Cunit acollirà la X Xarel·lada, la única Festa del Xarel·lo a tocar del mar. Aquest és el desè any, després de 2 anys d’aturada per la pandèmia, que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat Xarel·lo acompanyat d’un bon tast el·laborat pels restauradors del municipi i dels pastissers locals.

La iniciativa va néixer l’any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit amb l’objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al Xarel·lo.

L’emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.

Amb aquesta activitat es continua apostant per consolidar la imatge de l’esdeveniment a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit.

L’activitat te una vessant més didàctica al matí amb ponències del Daniel López, arqueòleg, i la Marta Casas  de Caves Parés Baltà a la sala de plens de l’ajuntament a les 10.30h. Per a assistir cal fer inscripció a turisme@cunit.cat

A les 12h, i pels mateixos assistents de la xerrada,  tindrà lloc la visita dels jardins de Cal Marquès on es podrà conèixer més sobre el paper de la vinya a Cunit acompanyats d’una copa de xarel·lo i coca enramada.

A partir de les 20h i fins les 23h, es podrà visitar i gaudir de la Mostra de Xarel·los de bodeguers del Penedès amenitzats amb música i tast de tapes dels restauradors i pastissers locals participants.

A partir de les 23h concert del grup Big Mouthers amb servei de cocteleria.

El preu del tiquet són 15€, aquest  inclou 2 copes de vi + 2 tapes + 1 postre + copa de regal.

Cellers participants:

Albet i Noya, Anima Mundi, Can Sumoi, Finca Viladellops, Heredat Mon Rubí, Jané Ventura, Loxarel, Mas Candi i Caves Parés Baltà.

Restaurants participants:

L’Arrosseria, Casa Carmiña da Castañeira – Bar Travesas, Hotel Adia i Gastrobar & Cocteleria Ronsito,

Pastisseries:

Forn i Pastisseria Casas