L’ajuntament de Cunit ha promogut, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, un seguit de xerrades adreçades a tot l’alumnat de 6è de Primària i també de l’INS Ernest Lluch i Martin sobre la normativa de Vehicles de Mobilitat Personal, com són bicicletes i patinets.

L’ajuntament de Cunit va incorporar a finals d’any, la regulació d’aquest tipus de vehicles per vies urbanes  i els aspectes relacionats a l’Ordenança 1.07 de Circulació de Vianants i de vehicles.

Ara, el cos de la Policia Local és l’encarregada d’oferir aquests xerrades i de rebre les preguntes i inquietuds dels joves.

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “és molt important apropar la nova normativa als principals usuaris d’aquest tipus de vehicles que són els joves. Amb aquestes trobades volem resoldre dubtes i que coneguin les característiques de cada vehicle, la diferència entre un patinet de joguina i un vehicle, el risc que comporta el seu ús i quines són les normes”.

L’objectiu de la regulació és fer compatible la distribució equitativa de l’espai públic disponible entre totes les persones usuàries, amb la necessària fluïdesa del trànsit d’aquests elements de mobilitat amb l’ús de vianants i de la resta de vehicles motoritzats dels carrers i espais públics.