Durant aquesta setmana i la passada, s’han dut a terme diferents xerrades de prevenció adreçades a l’alumnat de l’institut Ernest Lluch i Martin.

Aquestes xerrades formen part del programa de dinamització als centres educatius que contempla l’actual Pla Local de Joventut i que, com cada any, es realitza durant el llarg de tot el curs escolar.

Les temàtiques a tractar són molt diverses i sempre tenen a veure amb la promoció de la prevenció del risc.

Aquestes dues setmanes s’han impartit xerrades sobre “Alimentació Saludable” i “Sexualitat i Afectivitat”.

Les xerrades d’alimentació saludable s’han adreçat a tots els grups de 2n d’ESO. Aquestes han estat impartides per Creu Roja Joventut dins del projecte “Educació per a la Salut” on es busca apropar a la població adolescent i juvenil al foment i al treball de generar hàbits saludables, especialment, aquells associats a conductes alimentàries.

I les xerrades de sexualitat i afectivitat han anat dirigides a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Les han impartit l’entitat H2O, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual (GLBT) del Camp de Tarragona. Es treballa des d’una pluja d’idees amb participació de l’alumnat el concepte de sexualitat, orientació sexual, diversitat de parelles,…

Des de la Regidoria de Joventut es dona especial  importància a aquest tipus de xerrades ja que es treballen a partir d’una metodologia orientada al treball amb el grup i la participació activa dels i les joves  amb dinàmiques de pregunta-resposta i debat per a fer-los reflexionar sobre les temàtiques treballades.

L’entrada Xerrades de prevenció adreçades a l’institut Ernest Lluch i Martin ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.