El dissabte 15 de juny, Cunit acollirà la XII Xarel·lada, l’única Festa del Xarel·lo a tocar del mar. Aquest és el dotzè any que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat Xarel·lo acompanyats d’un bon tast elaborats pels restauradors del municipi i dels pastissers locals.

La iniciativa va néixer l’any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit amb l’objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al Xarel·lo.

L’emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.

Amb aquesta activitat es continua apostant per consolidar la imatge de l’esdeveniment a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit.

L’activitat té un vessant més didàctic al matí amb ponències del Daniel López, arqueòleg, i el celler Avgvstvs Forvm a la sala de plens de l’ajuntament a les 11 h. Per a assistir cal fer inscripció a turisme@cunit.cat

A partir de les 20h i fins a les 23h, es podrà visitar i gaudir de la Mostra de Xarel·los de bodeguers del Penedès amenitzats amb música i tast de tapes dels restauradors i pastissers locals participants.

A partir de les 21.30h concert de “Jero El Rumbo” i a les 23h concert del grup Wasa Corporation amb servei de cocteleria.

El preu del tiquet són 15€, aquest inclou 2 copes de vi + 2 tapes + 1 postre + copa de regal.

Restaurants participants:

L’Arrosseria, Hotel Adia i Restaurant El Rodaví.

Pastisseries:

Forn i Pastisseria Casas

Cellers participants:

Lambert Murri-sans domaine

Augustus forum

Can sumoi

Parès balta

Viladellops

Anima mundi

Cellers Mies

Mas Candi